Friday, June 15, 2018

Kamenovi strasti i snova

www.andjelanakit.com

Granat je kristal koji simbolizuje vatru, strast, promene, čistoću srca tako nam pomaže savladati zabrane i slušati glas iz svoje duše. Pojačava našu izdržljivost, vodi nas završetku dela, tera da se ne predajemo. Pobuđuje radost, raduje se malim stvarima na Zemlji, nalazi čarobnost u svemu što živi i što nas okružuje. Razvija našu fantaziju i želju za isprobavanjem nepoznatog. Njegova bordo boja označava magičnu moć ljubavi i strasti, čiste i nevine ljubavi. Moć vatre dodaje seksualnu vitalnost koju duša priželjkuje ali zabrane blokiraju. Granat označava ljubav i vernost a onog ko ga nosi ispunjava ljubavlju, neranjivošću i dobrim raspoloženjem. Poučava nas kako slušati glas svoje duše a ne stereotipe i predrasude. U teškim trenutcima uči vas izdražati na cesti svog srca. Poznato je da granat menja svoju boju u slučaju krize između partnera, sve do crne boje koja se vraća u normalnu boju tek kad nestanu problemi. Uz to granat je čuvar pravog prijateljstva....



Žad je simbol čistote i smirenosti.Veoma cenjen na istoku, pretstavlja mudrost sakupljenu u spokojnom miru.Kamen je koji stiti i čuva nosioca od zla, donoseci harmoniju.Veruje se da privlači srecu i prijateljstvo.
Psiholoski, zad stabilizuje licnost i objedinjuje um sa telom.Podstice zadovoljstvo samim sobom.Mentalno, zad otpusta negativne misli i opusta um.Stimulise ideje i cini da poslovi izgledaju manje komplikovani tako da istog momenta moze da se prione na njih.
Emotivno, zad je "kamen snova".Kada se stavi na celo, donosi snove uvida.Pomaze oslobadjanju emocija, posebno razdrazljivosti.
Duhovno, zad vas podstice da postanete ono sto zaista jeste.Pomaze da prepoznate sebe kao duhovno bice na ljutskom putovanju i budi skrivena znanja.


Crveni žad je najstrasniji i najstimultivaniji žad.Povezan je sa ljubavlju i sa prepustanjem toku.Oslobadja bes, opustajuci tenziju na takav nacin da pomaze da bude korisna.

No comments:

Post a Comment